Multicooker – przydatny do robienia przetworów na zimę

Multicooker – przydatny do robienia przetworów na zimę

Przez dekady mamy i babcie robiły przetwory każdego lata i zajmowało im to wiele godzin. Dziś można wrócić do smaków dzieciństwa, poświęcając o wiele mniej czasu. Jakie urządzenia AGD przydają się podczas robienia domowych przetworów? Multicooker to jeden ze sprzętów, które pomogą zrobić własne dżemy i powidła.

Jak działa Multicooker?

Multicooker jest urządzeniem, dzięki któremu w prosty sposób można przygotować dżemy i powidła. Wystarczy włożyć owoce do multicookera, a następnie ustawić odpowiedni czas gotowania. Znika konieczność ciągłego pilnowania garnka z gotującymi się owocami i mieszania, by zawartość garnka się nie przypaliła. Urządzenie sprawi, że przygotowanie domowych dżemów zajmie niewiele czasu, a smak przetworów będzie głęboki. Dodatkowo odpowiednia temperatura gotowania zmniejszy utratę witamin z owoców, dzięki czemu dżemy i powidła będą zdrowsze oraz uzupełnią niedobory witamin w czasie zimy. Przetwory w Multicookerze można przygotować z minimalnym dodatkiem cukru.

Copywriter

autor